Directie

Els

Els

Els

Els Bijna 30 jaar geleden kwam eigenaresse Els met haar gezin terug uit Canada na een avontuurlijk verblijf van vele jaren. Al vrij snel opende zij een bistro aan de Leenderweg te Eindhoven. Dit zaakje groeide in 10 jaar tijd uit tot een zeer goedlopend party centrum met als specialiteiten een perfect verzorgde bruiloft of bedrijfsfeest en het (toen) zeer populaire steengrillen.

Na 10 jaar reguliere horeca begon het bij Els echter te kriebelen en wilde zij iets doen met haar passie voor theater. Els heeft haar theateropleiding aan de Toneelschool in Arnhem genoten en is vervolgens altijd in de weer geweest met eigen theatergezel-schappen, filmproducties en kindertheater. Ook in Canada en de V.S. runde zij een drukbezette theatercompagnie.

Horeca combineren met theater bleek een gouden greep. Het Dinner Theater werd geboren: een combinatie van zang, dans en cabaret uitgevoerd door artiesten die tevens de bediening verzorgen en de gasten aan tafel vermaken. Na één jaar waren de shows al vijf dagen per week uitverkocht. Na 18 jaar Inspiration Point Eindhoven werd het tijd om een grotere locatie te zoeken.

In Valkenswaard vond zij een prachtig pand met de nodige ruimte om door te groeien.
En na bijna 12 jaar in dit gezellig dorp floreert het bedrijf nog steeds.

Els is een gepassioneerde zakenvrouw met een goede neus voor wat de consument wil. Haar drijfveer is niet financieel gewin maar iets opbouwen dat uniek is en een plek creëren waar met plezier en creativiteit wordt gewerkt. Binnen het bedrijf is Els voor haar personeel niet alleen een baas maar ook psycholoog, relatietherapeut, mental coach en soms zelfs een moederfiguur.

Op zakelijk gebied is Els een pittige onderhandelaar die zich niets laat wijsmaken en die haar eigen koers vaart. Zij gaat altijd af op haar gevoel en meestal blijkt dat een schot in de roos. Wie haar goed kent weet dat zij haar familie en vrienden op de eerste plaats zet en dat zij haar personeel op handen draagt.

Henk sr.

Henk sr.‘Senior’

Henk sr.‘Senior’

Henk sr.‘Senior’ Henk sr. is de stille kracht van Inspiration Point. Hij zorgt voor de financiën en bemoeit zich vervolgens met alles een beetje. Zijn passie is technisch vernuft want Henk sr. is van huis uit ingenieur. In Canada en de V.S. gooide hij hoge ogen met diverse baan-brekende vindingen op het gebied van beveiligingssystemen voor luchtvaart en spoorwegen. Eenmaal terug in Nederland stortte hij zich met zijn wederhelft Els in het horeca-avontuur.

De laatste jaren zorgt Henk met Piet Nijssen voor het ontwerp en de realisatie van het decor. Daarbij maakt hij graag gebruik van de nieuwste technische vindingen. De licht- en geluidsvoorzieningen van Inspiration Point worden samen met Henk jr. door hem aangeschaft, geïnstalleerd en geprogrammeerd. Dit is inmiddels één van zijn passies geworden.

In zijn vrije tijd geniet Henk sr. van voetballen en is hij trots op de verrichtingen van ‘zijn’ Inspiration Point Zaalvoetbalteam. Ook van een goede wedstrijd op televisie kan hij intens genieten. Postzegels verzamelen, Sudoku en klussen in huis & tuin behoren tot zijn favoriete bezigheden. Henk is een gemakkelijk persoon die zich niet snel op zal winden. Zijn rustig karakter staat haaks op de dynamische aard van zijn vrouw maar het blijkt al meer dan 40 jaar een winnende combinatie te zijn

Jolie

Jolie

Jolie

Jolie Bij Inspiration Point staat Jolie met Els aan het roer. Naast het algemeen management is zij ook verantwoordelijk voor een deel van de administratie en de p.r. Zij schrijft alle teksten voor de Dinner Theatershows en is samen met Henk jr. en Els het creatieve brein achter elke nieuwe productie. In korte tijd zullen Henk en Jolie samen de leiding volledig overnemen maar nu is het nog een harmonieuze samenwerking binnen een bijzonder familiebedrijf.

Jolie heeft het energieke en creatieve van haar moeder en het bedachtzame en pragmatische van haar vader. Voor tevreden gasten heeft ze alles over en niets gaat haar te ver om een voorstelling of evenement tot een goed einde te brengen.

Met een academische achtergrond op het gebied van talen en journalistiek zitten schrijven en reizen haar in het bloed. Als zij niet op kantoor te vinden is of op het podium staat zul je haar óf lezend óf schrijvend aantreffen. In de vakantieperiodes zoekt zij haar ontspanning in zonnige oorden of bruisende wereldsteden. Op de zaak is zij een drukke wervelwind die altijd haast heeft maar thuis zoekt zij de rust op met muziek, boeken en films.

Rollen: Lolita (’96-’98) Blootkapje (’99) Afrotietje (’00) Gina (’01) Marie-Antoinette (’02)
Patsy Passé (’03) Lucifer (’04) Ciska Stootjes (’05) Woeste Wanda (’06) Milva de Monnaie (’07) Zza Zza Valor (’08) Dr. Anne-Lieze Eekup (’09) Marie-Antoinette van Bett-tot-Bett (’11) Falabella (’12) Tilly Titmus-Trekvogel (’13) Cleopatra (’14) ‘Bukken’ Betty Cooper (’15

Henk jr.

Henk jr.

Henk jr.

Henk jr. Henk jr. is de artistieke duizendpoot van Inspiration Point. Hij is verantwoordelijk voor alle muziek die u tijdens de shows hoort. Met engelengeduld maakt hij in eigen studio alle muziekbanden en componeert hij alle originele muziekstukken. Bovendien leidt hij de zangrepetities om ervoor te zorgen dat alle harmonieën klinken als een klok. In de shows draagt hij met zijn realistische acteerstijl en zijn bijzonder stemgeluid een grote steen bij aan het Dinner Theater.

Henk jr. heeft een achtergrond als kunstenaar en heeft in Engeland een Art & Design opleiding afgerond. Tijdens deze opleiding is zijn passie voor muziek aangewakkerd en bij zijn terugkeer in Nederland is hij vrijwel direct aan de slag gegaan in het familiebedrijf Inspiration Point. Naast kunstenaar en muzikant is hij ook nog een begenadigd fotograaf die ook dit jaar heeft gezorgd voor de fotografie en het ontwerp van de brochure.

Henk jr. heeft als creatieveling een bijzondere positie binnen het team. Voor hem gelden de normale werktijden niet omdat hij gehoor moet kunnen geven aan de lokroep van zijn inspiratie. Dit betekent dat hij soms om 6.00 ’s ochtends nog in zijn studio te vinden is en op te vreemdste tijden zijn rust moet zoeken. Henk jr. is een echte bohémien die iede-reen in zijn waarde laat en allergisch is voor stress.

Rollen: Charlie van Charlie & Dave (’96-’97) Elvin van Elvin & Melvin (’98) Joris van Joris & Floris de Balzack (’99) Godefried van Wilfried & Godefried (’00) Kapitein Jan-Jaap van Lippe-Biesterfeld (’01) Sir William Sluitspier (’02) Freddie van Bob & Freddie Holland (’03) Bart Braafhart (’04) Jack Zonderdak (’05) Dirty Johnny Diepp (’06) Aart Appel (’07) Draleck van Cannabis tot Camel Filter (’08) Dr. Bertram B-Mineur (’09) Igor (’11) Ruffert (’12) Commander Shock (’13) Pilates (’14) East Clintwood (’15

  Klik op een foto voor een uitvergroting
Het Team

Marlène

Marlène

Marlène

Marlène Vanaf het prille begin is Marlène betrokken geweest bij het Dinner Theater en in de loop der jaren heeft zij zich ontwikkeld tot een veelzijdige rasartiest. Zowel op de bühne als in de zaal staat zij haar mannetje maar ze vindt niets leuker dan tussen de gasten te springen met maffe capriolen. Ingewikkelde choreografieën zijn aan haar niet besteed ook al weet ze wel raad met haar ellenlange benen.

Marlène is letterlijk en figuurlijk één van de ‘ouwe rotten’ van Inspiration Point. Al 18 jaar steelt ze de show met haar weinig subtiele doch briljante creaties en haar onuitputtelijke energie. En ook al behoort ze tot de ‘oude’ garde, ze doet fysiek niet onder voor het jong grut.

De minuut dat haar werkdag begint staat ze op scherp en pas wanneer de deur op slot gaat gunt ze zichzelf een moment rust. Over rust gesproken, Marlène kan buiten werk-tijd op de vreemdste plaatsen in slaap vallen: in de auto (geparkeerd in haar eigen oprit), op een bomvol terras, tijdens de bedrijfsborrel enz. enz.

Marlène is bij Inspiration Point begonnen als groen blaadje. Inmiddels is zij één van de rijpere vruchten die de jonge garde mag leren hoe het moet. Na een tijdje werken onder het toeziend oog van van onze kordate horecamanager kun je als horecakracht bergen verzetten en deins je nergens meer voor terug.

Rollen: Tooske ('98) De Gelaarsde K-t ('99) Penny de Pompadour ('02) Blonde Lola ('03) Godelief ('04) Sjaan Schorriemorrie ('05) Zotte Lotte ('06) Dora de Pop ('07) Mientje Meurmans ('08) Nel Decibel (’09) Olga-Lawina Plat-de-Derriere (’11) Perfidia (’12) Connie Plassen (’13) Tampaxxx (’14) en Klamme Sjaan (’15)

John

John

John

John Bijna 25 jaar geleden stapte deze slungelige ruwe diamant door de deur van Inspiration Point om zich vervolgens te nestelen in het hart van iedereen met wie hij samenwerkte. Hij kwam, zag en overwon met zijn dorpse naïviteit en zonnig karakter.

25 jaar na dato is hij niet meer zo dorps en naiëf en wordt zijn zonnig karakter regelmatig afgewisseld door een hevige stormbui. Zijn ongebreidelde werklust drijft menig collega tot wanhoop. Nooit moe, nooit ziek, nooit chagrijnig (?) John is een moelijk voorbeeld om te volgen en heeft zijn plaats in het managementteam dubbel en dwars verdiend.

Zingen, dansen, rappen en tappen: als amateur begonnen en inmiddels tot
echte professional uitgegroeid, John heeft door de jaren zowel de gasten als zijn collega's onmetelijk veel plezier gebracht. Maar met een oog voor een koopje en een neus voor een goede deal is hij ook in zijn element als hoofd inkoop.

In tegenstelling tot zijn drukke baan als inkoper, sous-chef en entertainer zoekt John in zijn vrije tijd de rust op. Hem zul je niet aantreffen op Facebook of andere social media. Gezellig met de honden en zijn wederhelft op pad met de camper is deze natuurliefhebber het meest in zijn element.

Rollen: Eugène ('96-'98) Peter Poot ('99) Jean-Marietje ('00) Fabio ('01)
Koning Louis de Soixante-Neuf ('02) Xavier diMaresca ('03) Engel Gabriël ('04) Ties Grienpies/Sjef Schorriemorrie ('05) Kapitein Cornelis Kanten-broekje ('06) Milo de Monnaie ('07) Floribert du Fatigué ('08) Dr. Knut Uit-de-Put ('09) Dilbert Plat-de-Derriere (’11) Ulla Mutz (’13), Fanatixx (’14) en Johnny Kash (’15)

Hanne

Hanne

Hanne

Hanne Deze klassiek geschoolde Vlaamse danseres (opleiding in Lier en Gent) heeft zich in 8 jaar tijd ontwikkeld tot multi-talent. Met haar prachtige stem en flitsende moves zou zij niet misstaan tussen de topartiesten die de hitlijsten sieren. En naast haar beeldschoon uiterlijk heeft zij een bijpassend karakter.

Wat Hanne heeft gevormd tot de rasartiest die ze nu is: doorzettingsvermogen en discipline. Met extra zanglessen en danstrainingen blijft zij keihard werken om steeds een niveau hoger te komen. Daarbij gaat ze vaak dwars door haar pijngrens heen. Zo heeft zij zich onlangs bekwaamd in de kunst van de aerial cube.

Onze Vlaamse vamp zorgt er tevens voor dat de pasjes en stapjes van het showteam gelijk gaan en ontwerpt voor het dansteam de meest creatieve choreografieën. Omdat niet alle leden van het artiestenteam gezegend zijn met danstalent is het voor Hanne soms een hele kluif om de groep gelijktijdig aan het draaien, zwieren en zwaaien te krijgen.

Rollen: Babette Pirouette ('07) Maribelle Meurmans ('08) Dr. Sara Souplesse ('09)
Kiki Plat-de-Derriere (’10) Afrotietje (’12) Sybille Tuytmond (’13) Hypochondria (’14) en Minny Cooper (’15)

Jack

Jack

Jack

Jack Geboren en getogen in Valkenswaard, Jack is een onmisbaar deel van het Inspiration Point team. Hij is verantwoordelijk voor de extravagante haarwerken en is een belang-rijke schakel in het ontwerpproces van de show-kleding. Hij waakt met zorg over elk dansschoentje, elke verentooi en elk pruikenkapje in het uitgebreide kledingarsenaal. Niet één danspanty of setje kunstwimpers wordt zonder zijn goedkeuring verstrekt.

Jack heeft in zijn jonge jaren een kappersopleiding voltooid. Het kappersvak heeft hij jarenlang met veel plezier beoefend in combinatie met diverse banen in de horeca. Toch heeft Jack nu zijn draai op de bühne gevonden en steelt hij regelmatig de show. Met zijn aandoenlijke typetjes verovert hij de harten van velen maar ook zijn zang- en danskunsten worden gewaardeerd. Inventiviteit en spontaniteit zijn zijn troeven als artiest en dit jaar zal zijn rol van Ludo Licktney zeker aanslaan bij het publiek.

Jack is een sociaal persoon die graag de bloemetjes buiten zet. Lekker uit eten en op zijn tijd flink stappen horen bij zijn levensstijl. Het motto ‘leven en laten leven’ is zijn levensleus en het predicaat ‘levensgenieter’ is hem op het strakke lijf geschreven. Met leuke stedentrips en bruisende strandvakanties vult hij zijn kostbare vrije tijd. Er wordt dan niet op de kleintjes gelet en maximaal genieten is de insteek.

Rollen: Lazarus de Drankduivel (’04) Pierre Pantène ('05) Tilanus Achterlangs ('06) Edelbert Eigenliefde ('07) Frou-frou Frontale ('08) Dr. Norbert Nutteloos ('09) van Bed-tot-Bett (’11) Atlas (’12) Dicky Draaideur (’13) Dommix (’14) Ludo Licktney (’15)

Kristie

Kristie

Kristie

Kristie Als stagiaire van de opleiding musicaltheater van de Fontys Dansacademie is Kristie bij Inspiration Point terechtgekomen. Daarna heeft ze in verschillende musicals gestraald (ook in Carré!) om vervolgens terug te keren naar het warme nest in Valkenswaard.
Arnhemse Kristie is een ‘triple threat’ en zingt, danst en acteert de sterren van de hemel. De mooie facade herbergt een komisch talent dat zich zowel voor als achter de schermen manifesteert.

Als één van de niet-Brabanders bij Inspiration Point weet Kristie zich prima staande te houden tussen het Bourgondisch geweld. Ze houdt lekker vast aan haar harde ‘g’ en blijft ten allen tijde zichzelf. Kristie is een onverbeterlijke perfectionist die non-stop door
repeteert tot ze er bij neervalt. Maar dat werpt wel vruchten af.

Kristie is dol op haar vriend en haar katten en een goede familieband is voor haar prioriteit. Daarnaast hecht ze veel waarde aan haar vriendenkring. Shoppen is één van haar favoriete bezigheden maar ook moderne dans, paaldansen en sporten doet zij graag.

Rollen: Odette van Okergeel-tot-Indigo-Blauw (’09) Dirkje Plat-de-Derriere (’10) Secretia (’12) Bregtje Blauwalg (’13) Hypertensia (’14) Jacky Daniels (’15)

Joris

Joris

Joris

Joris Duizendpoot Joris heeft zich de afgelopen jaren bij Inspiration Point ontwikkeld van een ‘getalenteerd menneke’ tot een all-round theaterdier. Met de deskundige begeleiding van regisseuse Els groeide hij uit tot een artiest die zich avond na avond 100% inzet voor een perfect showproduct.

Joris komt uit het Brabantse Den Dungen. Al vanaf zijn vierde jaar speelt hij toneel en zang en theater lopen als een rode draad door zijn leven. Voor iemand zo jong heeft Joris al veel gedaan op het vlak van entertainment. Radio en televisie, toneelproducties en zelfs de presentatie van enkele grote evenementen. Al deze ervaring klinkt door in zijn prachtig ontwikkelde stem en zijn uitstraling op de bühne.

Joris heeft de afgelopen drie jaar hoofdrollen vertolkt in de voorstellingen bij Center Parcs de Kempervennen. Hij heeft in die periode zijn studie Artiest afgerond op de School voor Kunst, Cultuur en Media. Bij de Kempervennen heeft hij met veel plezier gewerkt maar een echte artiest blijft op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bij Inspiration Point past hij prima in het team en komt zijn zang-, dans- en acteertalent goed tot zijn recht.

In zijn vrije tijd geniet Joris graag van het leven: lekker eten, relaxen en zoveel mogelijk voorstellingen bezoeken. Ook is hij dol op zijn lieve vriend die de nodige aandacht verdient. Familie speelt een belangrijke rol in het leven van Joris. Zijn vader en moeder zijn zijn trouwste fans en belangrijkste critici.

Rollen: Fokko-Ferdinand Flapper (’13) Opportunus (’14) en Lance Licktney (’15)

Nikos

Nikos

Nikos

Nikos Een exotische aanwinst voor het showteam van Inspiration Point, geïmporteerd uit het mooie Griekenland. Geboren in Athene als telg van een Nederlandse moeder en een Griekse vader, Nikos heeft zijn jonge jaren afwisselend doorgebracht in zijn vaderland en Nederland. Accentloos tweetalig kan hij zich moeiteloos heen en weer bewegen tussen de twee culturen maar op dit moment heeft hij zijn stek gevonden in Valkenswaard.

In 2010 wist Nikos met zijn waanzinnige stem en coole uitstraling de derde plaats te behalen bij de Griekse variant van Idols. In de jaren die daarop volgden heeft hij veel ervaring op kunnen doen in het entertainment vak. Ook heeft hij kunnen werken aan zijn eigen muziek en aan het produceren van videoclips. Nikos heeft in relatief korte tijd veel facetten van de muziekindustrie van dichtbij kunnen bekijken.

De geboorte van zijn zoon en dochter en het gebrek aan werk en inspiratie in Griekenland hebben hem bij zijn grote liefde doen neerstrijken in Brabant. Voor Inspiration Point is hij een welkome aanwinst. Niet alleen omdat hij de vrouwenharten sneller doet kloppen met zijn aangenaam uiterlijk maar omdat hij muzikaal talent combineert met een flinke dosis humor en charisma.

Rollen: Eros Maserati (’13) Zeus de Reus (’14) Wannezak (’15)

Yoeri

Yoeri

Yoeri

Yoeri Yoeri heeft zich het afgelopen jaar bewezen als een essentieel lid van het team. Als allround medewerker heeft hij bij Inspiration Point vele petten op. Tijdens de voorstelling ziet u hem aan het buffet, achter de bar rennend door de zaal in de rol van aimabele krullenbol Billy. Op het podium ziet u hem swingen en springen tijdens de ouverture, de finale en op de trampoline.

Yoeri heeft in Eindhoven zijn opleiding Toerisme & Recreatie gevolgd en voltooid bij De Rooi Pannen. Daarna heeft hij ervaring in het entertainen opgedaan op diverse campings in Italië. Zijn horeca ervaring heeft hij bij Inspiration Point opgedaan. Nu wordt hij opgeleid tot animator en acteur en krijgt hij een aandeel in het ballet.

In zijn vrije tijd gaat Yoeri graag op reis. Zo heeft hij een jaar lang backpackend Australië en Nieuw Zeeland doorkruist en maakt hij regelmatig stedentrips, Zijn hobby's zijn bordspellen en yoga. Deze vrolijke vrijgezel hopen wij ook voor de nieuwe show ‘aan boord’ te verwelkomen.

René

René

René

René René is de allernieuwste aanwinst in ons bijzonder team. Hij combineert een knap koppie met een dijk van een stem en een vrolijk humeur. Hij heeft een opleiding toerisme/recreatie voltooid aan de Rooi Pannen en heeft vervolgens voor Center Parcs de Kempervennen gewerkt als animator en zanger.

René speelt gitaar en zijn overige hobby’s hebben ook allemaal betrekking op muziek. Hij houdt van zeer uiteenlopende stijlen en is voortdurend bezig met zijn eigen muzikale en artistieke ontwikkeling. Daarnaast klust hij graag in en rond zijn huis.

De talentvolle Brabander maakt deel uit van de ‘jonge garde’ die bij Inspiration Point steeds groter wordt: enthousiaste talenten van onder de dertig jaar die in de voetsporen treden van de ‘oude rotten’ in het vak.

Als kleine jongen bezocht René met zijn hechte familie al de dinner shows van Inspiration Point maar pas vorig jaar durfde hij de stoute schoenen aan te trekken. In de rol van jonge god Hercules kreeg hij de kans om zich te bewijzen en deze kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Na een periode van wennen aan het tempo en het temperament van zijn gepassioneerde collega’s blijkt deze rustige jongen een geweldige toevoeging aan het veelzijdig team.

Rollen: Hercules (’14) Sherrif Don Juan Littledick (’15)

Kacper

Kacper

Kacper

Kacper Een mysterie

Madelein

Madelein

Madelein

Madelein Madelein regeert over ‘haar’ keuken met ijzeren hand. Slechts weinig mensen zijn zo begaan met het culinair genot van haar gasten als Madelein. Met hart en ziel stort zij zich elke werkdag op de geurende gerechten van het uitgebreide buffet. Zij hanteert de hoogste normen als het gaat om vers en gevarieerd.

Samen met Els heeft Madelein er een hobby van gemaakt om de samenstelling van de buffetten te optimaliseren. Nieuwe gerechten worden geïntroduceerd en anderen verdwijnen uit het aanbod. Groothandels en beurzen worden bezocht om inspiratie op te doen en vernieuwend bezig te zijn. Zowel Els als Madelein hebben in 2014 hun diploma Leermeester behaald en kunnen dus enthousiaste koks-in-spe het vak bijbrengen.

Madelein heeft een opleiding gevolgd in de jeugdzorg maar heeft zich daarna vooral gestort op de opvoeding van drie prachtige dochters. Zij is een echte moederkloek die ervan geniet om van haar huis een ‘thuis’ te maken. Naast haar gezin zijn haar honden haar grote liefde. Lange wandelingen door de bossen zijn haar uitlaatklep. Na werktijd ruilt zij haar Crocs graag in voor een mooie pump en modieuze outfit.

Iny

Iny

Iny

Iny Met ijzeren hand regeert zij over de afdeling financiën samen met Henk senior. Er is weinig dat aan haar aandacht ontglipt en in korte tijd heeft ze zich dan ook onmisbaar gemaakt. Ook zult u haar vriendelijke stem met Limburgse tongval regelmatig aan de telefoon krijgen.

Iny is geboren in Landgraaf en dat maakt haar de enige Limburger in ons midden. Ze is de zeer trotse moeder van twee kinderen en heeft jarenlange ervaring in de financiële en administratieve sector. Iny houdt van orde en netheid en streeft er naar om het kantoor als een goed geoliede machine te laten lopen. Iny speelt niet mee in de voorstellingen maar heeft wel dezelfde verknipte humor als het showteam.

Iny houdt van lekker eten, reizen en nieuwe uitdagingen aangaan. Zij heeft zich bekwaamd in Reiki en is gefascineerd in spirituele zaken. De combinatie van haar zakelijke nuchterheid en mindfulness is verfrissend en leent zich goed voor een bedrijfscultuur als die van Inspiration Point.

  Klik op een foto voor een uitvergroting