Woordje van de Regisseuse…

30 Jaar Inspiration Point
Spectaculinair: De Overname

Lieve en zeer gewaardeerde bezoeker,
 
Het is zover: Inspiration Point bestaat officieel 30 jaar. Dit jaar hopen wij ons jubileum flink te kunnen vieren met familie, vrienden, zakenrelaties en vaste gasten. Ook zullen wij u als gast dit jaar regelmatig attenderen op leuke acties en extraatjes om dit jubileumjaar glans te geven. Houd hiervoor ook Facebook in de gaten.
 
Met ‘Spectaculinair’ heb ik mij als regisseur volledig uit kunnen leven. Het verhaal is losjes gebaseerd op de huidige stand van zaken. Ik wil mij, net als Miss Penny de la Paillette, terugtrekken uit de zaak om het over te laten aan mijn kroost. Het verschil is dat ik niet van plan ben om achterover te gaan leunen. Ik blijf mijn team met raad en daad en creativiteit terzijde om zolang mogelijk te genieten van dit uniek theatertje. Ik heb mijn hart en ziel in deze show gestoken en hoop dat u die liefde en passie zult voelen.
 
Dit showteam was een waar genot om mee te werken. Tussen de voorstellingen van de drukke show ‘Het Hof van Eden’ door moest er dag en nacht gewerkt worden om de nieuwe voorstelling op tijd van de grond te krijgen. En onze getalenteerde kanjers hebben zich in deze zware periode van hun beste kant laten zien. Er werd gezongen, gedanst en gezweet zonder mokken of mauwen. En ik denk dat u zult beamen dat ze allemaal tot hun recht komen in ‘Spectaculinair’.
 
In 2017 draag ik de scepter officieel over aan Jolie. Samen met Henk jr. en een veelzijdig team moet het hun lukken om nog vele jaren voor u te stralen. Op hun verzoek zal ik een zakelijk en creatief oogje in het zeil houden. Zo lang mogelijk zal ik ook elk jaar een nieuwe voorstelling produceren en regisseren.
 
Ik heb ons bedrijf met zoveel plezier geleid en ben blij dat wij zo veel mensen vreugde hebben kunnen geven. Toen ik 20 jaar geleden met het concept Dinner Theater begon gaf men het weinig kans van slagen. Zelf een show schrijven, componeren en regisseren? Artiesten die de sterren van de hemel zingen & dansen EN ook nog de horeca verzorgen? Vijf dagen in de week een voorstelling draaien? Daarnaast ook nog zelf de catering verzorgen? Maar ik geloofde er in. En we hebben het geflikt. En na 30 jaar zijn we er nog steeds.
 
Veel liefs,
 
Els Kool (eigenaresse & regisseuse)
Dinner Theater...
Het Dinner Theater bij Inspiration Point is een show die met geen andere productie in Europa te vergelijken is. Een gedurfde bewering maar wel één die waargemaakt wordt. Na als eerste in Nederland het steengrillen te hebben ingevoerd in 1986 had Inspiration Point in 1996 weer een primeur. Zij waren de eerste die zich durfde te wagen aan een volledig interactief showprogramma volgens een nieuw en baanbrekend concept.
 
Het Inspiration Point Showteam is onder leiding van Algemeen Directeur en regisseuse Els Kool uitgegroeid tot een veelzijdige groep zangers, dansers en animators die niet alleen op de bühne stralen maar ook tussen het publiek zorgen voor een hoop plezier.
 
Voeg daarbij een overvloed aan culinaire lekkernijen, een ruim assortiment aan dranken en de warme uitstraling van een prachtig oud theater en u heeft een avond uit om nooit te vergeten.
 
Een Dinner Theater leent zich uitstekend voor een bedrijfsfeest, team-building, familie uitstap of elke andere speciale gelegenheid. U kunt terecht met 2 personen en grotere gezelschappen. Tevens kunt u een Dinner Theater boeken voor een besloten gezelschap. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
 
Het prachtig theater aan de Maastrichterweg leent zich ook prima voor een feestavond in besloten kring. Dit kan een complete voorstelling zijn met alle toeters en bellen maar ook een spetterende party met diskjockey en bruiloftsfeest met showblokken behoren tot de mogelijkheden.
 
Op doordeweekse dagen en zondagen kunt u al terecht met een groep vanaf 65 personen en op de vrijdag en zaterdag vanaf 250 personen. Informeer vrijblijvend naar de opties voor een besloten partij.
Historie...
30 jaar geleden startte Els Kool met steun van ‘haar’ bierbrouwerij Bavaria met Bistro Inspiration Point. Het moest een plek worden waar mensen van alle rangen en standen en leeftijden zich thuis zouden voelen.

Een eerlijke menukaart met dagverse producten en een gastvrouw die tussen het fornuis en de gasten heen en weer rende waren de basis van een succesvolle formule. Het ‘bistrootje’ groeide uit tot een goedlopend party centrum waar soms vijf bruidsparen per week de dag van hun leven beleefden.

Begin jaren negentig was Inspiration Point de eerste in Nederland die het steengrillen als culinair hoogstandje presenteerde en binnen no time hing het aan de Leenderweg te Eindhoven met de benen buiten.

Omdat de steengril avonden met live muziek & gastoptredens zo’n succes waren besloot Els de stoute schoenen aan te trekken door een vleugje theater aan de melange te voegen. Het theatrale aspect sprak veel gasten aan waardoor Els geïnspireerd werd haar jarenlange toneelervaring aan te spreken en in 1996 een volledige show op de planken te zetten.

Met dochter Jolie als tekstschrijver, zoon Henk junior als componist/arrangeur en echtgenoot Henk als technisch adviseur/decorbouwer en financieel adviseur groeiden de kleine producties heel snel uit tot volwaardige mini-musicals. Een bezield showteam met getalenteerde kanjers zorgden avond na avond voor veel plezier.

Het gammele pandje in Eindhoven werd al snel te klein en op het mooie theater aan de Maastrichter-weg in Valkenswaard waren Els en Henk meteen verliefd. Inspiration Point Valkenswaard was een feit. Met een fijn stekje dichtbij de Markt in het levendige centrum van dit gezellige Brabantse dorp is er alle ruimte om door te groeien.

Nu, ruim 14 jaar later, wordt er nog steeds zo’n vijf keer per week een feestje gebouwd in het leuke ‘zaaltje van plezier’.

Els is van plan om in 2017 helemaal te stoppen met de dagelijkse leiding en de scepter over te dragen aan dochter Jolie en zoon Henk junior. Samen met een ijzersterke club veelzijdige artiesten en kwieke kanjers op culinair en administratief gebied hopen Henk en Jolie het bijzondere concept nog vele jaren voort te zetten. En zo lang ze het fysiek op kan brengen zal Els op artistiek gebied nog jaren lang haar artistieke stempel op de voorstelling drukken.
Feest op Maat
Met 30 jaar ervaring in het verzorgen van feesten bent u bij Inspiration Point in goede handen. In ons uniek feest-theater hebben we alles in huis om u een onvergetelijke dag of avond te bezorgen.

Ook voor een perfect verzorgd evenement in besloten kring voor een gezelschap tot 500 personen kunt u bij Inspiration Point terecht. Op feestgebied zijn de mogelijkheden onbeperkt en komen wij graag tegemoet aan uw wensen.

Het volgende kunt u altijd verwachten wanneer u een feestelijke gelegenheid door Inspiration Point laat verzorgen:
  • een prachtig gedecoreerde accommodatie die ingedeeld wordt naar uw eigen wensen
  • een vlot, vrolijk en ervaren horecateam dat ervoor zorgt dat uw gasten niets tekort komen
  • een oog- en tongstrelende culinaire omlijsting die aangepast wordt aan uw budget en/of smaak
  • een passend advies op entertainmentgebied waarbij u de vrijheid heeft om zelf iets te regelen of het aan ons uit te besteden
  • originele ideeën om uw event een origineel tintje te geven
Maak een afspraak voor een rondleiding door de accommodatie en laat u vrijblijvend informeren over het feestaanbod.